1ο Συμπόσιο MAKATON 2016

Απολογισμός

Με επιτυχία διοργανώθηκε στην Αθήνα το 1ο Επιστημονικό Συμπόσιο του ΜΑΚΑΤΟΝ ΕΛΛΑΣ στις 10/4/2016. Ήταν ιδιαίτερη τιμή για μας η παρουσία της ιδρύτριας του προγράμματος  M. Walker MBA, η οποία παρουσίασε το ιστορικό ίδρυσης και εξέλιξης του ΜΑΚΑΤΟΝ καθώς και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε σε αυτή την προσπάθεια.

 Το MAKATON CHARITY έστειλε επίσης μήνυμα τονίζοντας την υποστήριξή του στις εργασίες του Συμποσίου και  συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες για τη συνεισφορά τους στη διάδοση και εφαρμογή του προγράμματος στην χώρα.

 Το πρόγραμμα του Συμποσίου ήταν πλήρες και με ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις από τους Περιφερειακούς και Τοπικούς εκπαιδευτές του ΜΑΚΑΤΟΝ στην Ελλάδα και στην Κύπρο:

Τα θέματα που παρουσιάσθηκαν αφορούσαν την εφαρμογή του προγράμματος σε παιδιά με αυτισμό, λεκτική δυσπραξία, γενετικά σύνδρομα και γλωσσική καθυστέρηση, καθώς και την εμπλοκή και εκπαίδευση των γονέων σε περιπτώσεις παιδιών με σοβαρές επικοινωνιακές διαταραχές.

 Επίσης παρουσιάστηκαν εργασίες που αφορούσαν την εφαρμογή του προγράμματος σε εκπαιδευτικούς χώρους (σχολεία, ιδρύματα) και τις απαραίτητες προσαρμογές που θα πρέπει να γίνονται  όταν το πρόγραμμα εφαρμόζεται σε ομαδική βάση.

 Ενδιαφέρουσες ήταν επίσης οι αναρτημένες ανακοινώσεις που παρουσιάστηκαν, οι οποίες εκτός από την εφαρμογή του προγράμματος σε περιπτώσεις κλινικών περιστατικών αφορούσαν και την χρήση του προγράμματος σε ενημερωτικά φυλλάδια και  βιβλία.

 Εκ μέρους της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συμμετέχοντες, τους ομιλητές και τους επίσημους προσκελημένους για την τιμή που μας έκαναν να παρευρεθούν σε αυτή τη διοργάνωση, ιδιαίτερες ευχαριστίες θα θέλαμενα απευθύνουμε στον κ. Β. ΚΟΥΡΜΠΕΤΗ, Σύμβουλο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής του  Υπουργείου Παιδείας για τη συμμετοχή του στο Συμπόσιο και το ενδιαφέρον του για τη Γλωσσικό Πρόγραμμα ΜΑΚΑΤΟΝ.

 Ευχαριστούμε επίσης τον Διευθυντή του ΙΕΕΛ κ. Ε. Χελά και τον κ. Π. Χουζανά και την κ. Λ. Λιάλη για την υποστήριξη στη διοργάνωση του Συμποσίου.

 


1ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συμπόσιο ΜΑΚΑΤΟΝ